Stavanger Aftenblad: Rekordhøyt salg av næringseiendommer

Stavanger Aftenblad har pratet med leder for DNB Næringsmeglings Stavangerkontor, Frode Gyland, og omtaler i dag næringseiendomsmarkedet i Stavangerregionen. 2018 ga et rekordhøyt transaksjonsvolum.

 

– Det var et rekordhøyt transaksjonsvolum i Stavanger-regionen i fjor. Vi har registrert et volum på over 7,2 milliarder fordelt på 32 transaksjoner. Nesten 70 prosent av handlene skjedde i andre halvår, sier direktør i DNB Næringsmegling i Stavanger, Frode Gyland, til Aftenbladet.

Han er positiv til markedsutviklingen i regionen.

– Fjoråret skiller seg ut i positiv retning ettersom vi ser stor aktivitet tilknyttet prosjekter og eiendommer over hele risikoskalaen og blant alle type investorklasser – også utenlandske. Dette kan tyde på at vi er på vei mot et mer velfungerende og normalisert eiendomsmarked i regionen, sier Gyland.

 

I 2018 var de lokale investorene mer aktive enn på lenge og kjøpte for 1,9 mrd. Vi tror også utenbys aktører vil fortsette å se til Stavanger fremover.

– For mange investorer gir de beste Oslo-eiendommene lavere avkastning enn finansieringskost, noe som bidrar til at man ser til de øvrige byene, sier analytiker i DNB Næringsmegling, Thomas Ramcilovic til avisen.

 

Hele saken kan leses her (bak betalingsmur).