Funkisbygget i Storgata 51 med ny leietaker

Entra har signert ti års leiekontrakt med Studieforbundet AOF, med overtakelse i tredje kvartal 2023. Studieforbundet AOF skal leie 2 250 kvm i det særpregete funkisbygget. Her skal AOF samlokalisere studiesenter for voksenopplæring, og kontorlokaler for Studieforbundet AOF.

 

Storgata 51 er en kontoreiendom på nesten 11 000 kvm som ligger midt i Oslo Sentrum, i krysset Storgata og Hausmanns gate. Nærmeste trikkestopp ligger rett utenfor inngangsdøren til bygget, få minutters gange til Oslo S.

 

Det originale funkisbygget ble oppført i 1938 inspirert av Skansen og Ekebergrestauranten, som begge ble bygget på slutten av 1920-tallet. Det er ikke så mange store gjenværende funkisgårder igjen i bybildet i Oslo, og dette er en av de best bevarte. Eiendommen ble totalrenovert i 2013.

 

-Den bueformede fasaden er dekket av vinduer som står så tett og er så store som datidens nyeste byggeteknologi tillot, forteller rådgiver Axel F. Meyer. Så ble da også bygget oppført for jern- og metallforretningen Thoresen & Thorvaldsen AS. De hadde tilgang til moderne materialer og ny byggteknologi så de kunne bygge høyere med tynnere vegger, plassere vinduene tettere og med tynnere etasjeskiller enn tidligere. -Lysgjennomstrømming, god romfølelse og bevegelsesflyt var prinsipper ved funkisstilen som er godt representert her, fortsetter Meyer. Den ovale trappeoppgangen med buede vegger som fører opp til et glasstak med naturlig lysinnslipp, er et annet trekk som er så karakteristisk for funkisstilen.

 

 

Bygningen har åtte etasjer, inntrukket toppetasje med takterrasse, og personalrestaurant i 2. etasje med tilgang til en stor og hyggelig, skjermet utendørs terrasse. Store dusj- og garderobefasiliteter i underetasjen, og innendørs sykkelparkering med sykkelvask. -Vi har ledig arealer med attraktive arealstørrelser i bygget, sier rådgiver Jan Vidar Løvsland.

 

Vi gratulerer Studieforbundet AOF med nye, flotte lokaler i et unikt bygg, og Entra med en god og solid leietaker. Vi takker for et godt samarbeid.

 

Fasadebildet er en illustrasjon.

 

Er din bedrift interessert i å leie kontorlokaler i Storgata 51? Ta kontakt:

 

Jan Vidar Løvsland: jan.vidar.lovsland@dnb.no  916 11 063
Axel F. Meyer: axel.meyer@dnb.no  414 58 120